מועדים: 5 מפגשים בימי ג': 20/10 , 27/10 , 3/11 , 17/11 , 24/11

שעות  19:00-17:00

עלות: 250 ₪ עד 10/10

מפגש מקדים ללא עלות  ביום ג' 13/10 בשעה 17:00.
 במפגש יינתן הסבר על מהות הסדנה ווהדגמה לכל אל שנרתעים מהטכנולוגיה של הזום – עד כמה פשוטה וידידותית הטכנולוגיה.

הרשמה: אצל נחמה קלמנסון 050-8299177 או  nehamakal@walla.co.il 

הסדנה המוצעת תעסוק בדימוי הפרחים תוך התייחסות לספרות ויצירות אמנות. כל מפגש יכלול הרצאה קצרה ועבודה בציור, בקולאז' ובמגוון חומרים נוספים ליצירת עבודות במיקסמדיה.

ד"ר שושי וקסמן – אני יוצרת, חוקרת ומרצה רב תחומית בנושאי אמנות, ספרות ותקשורת חזותית.
אני מנהלת מסגרת ייחודית לשתף בה את אהבתי לאמנות, לספרות ולהבעה אישית, מסגרת שאני מגדירה אותה כספר משלי. פרטים נוספים ניתן לראות באתר שלי: https://bookofmine.net

פירוט הסדנה

מפגש 1: פרחים במשמעות אישית

 פרחים שימשו מאז ומתמיד נושא שכיח באמנות, תוך שהם מהווים מטאפורות לארוטיות,=לעוצמת רגשות 
ולחיים ולמוות. די אם נתבונן בעבודותיה של ג׳ורג׳יה אוקיף ובתצלומיו של מיפלתורפ   להבין את העוצמה של פרחים כמושא באמנות. במפגש ניפגש עם פרחים באמנות, בשפה ובשירת היקו. נברר לעצמנו מהו הפרח האהוב עלינו, מה המשמעות של פרחים בחיינו ומהם הזכרונות שיש לנו ביחס לאירועים שונים בחיים שהיתה בהם נוכחות של פרחים. כמו כן נתנסה ביצירת פרחים מכתמי צבעי מים אקראיים תוך מציאת הפרח הגלום בתוך הכתם

חומרים: פתיחה ביומן ו/או דף המתאים לעבודה במיקס מדיה (240 גר לפחות).
צבעים  מכול סוג שהוא: צבעי מים/ עפרונות אקוורל/ גירים מסיסי נאוקולור וכול העדפה אישית שלכן.
עט פיילוט / פרמננט דק לכתיבה. דימויים של פרחים מירחונים ןמפיות צבעוניות, תצלומי פרחים מוגדלים באייפון רצוי מפרחים עכשוויים בשדה, בגינה או
 בעציצים, ואולי כדאי להניח פרח אהוב בצנצנת לידכן להשראה.


מפגש 2: פרחים ונשיות

 קלאריס ליספקטור נחשבת לאחת הסופרות הדגולות של ברזיל. בסיפור שרידי קרנבל (מתוך קובץ הסיפורים אושר סמוי, קלאריס ליספקטור, 2001, עמ' 67-70)  היא מתארת אירוע מחיי ילדה החווה מעבר מילדות לנשיות להרף עין. סיפור שכנראה מבוסס בדרך זו או אחרת על ילדותה של הסופרת. נקרא את הסיפור במהלך הפגישה במשותף.  בהשראת הסיפור נעבוד על טרנספורמציה והתגלות לרגע בטכניקות של מיקס מדיה.

 חומרים: פתיחה ביומן ו/או דף המתאים לעבודה במיקס מדיה (240 גר לפחות.
צבעים  מכול סוג שהוא: צבעי מים/ עפרונות אקוורל/ גירים מסיסי נאוקולור וכול העדפה אישית שלכן.
עט פיילוט / פרמננט דק לכתיבה.  דימויים של ילדות ופרחים ממקורות שונים, דבק ומספריים.

מפגש 3: פרחים במדע – מסורת האיור הבוטני

 האיור הבוטני שימש שנים את המדע כאמצעי תיעוד, חקר ולמידה עוד בטרם המצאת המצלמה. אולם עם השנים ולאחר המצאת המצלמה הפך האיור הבוטני לסוגה אמנותית ויש לו פריחה רצינית בעולם, דבר הבא ליד ביטוי בהוצאות אלבומים וספרים, תערוכות ועוד.. במפגש זה ניחשף לסוגה זו בהקשרים המסורתיים שלה ובהקשרים הנוכחיים וננסה ליצור בהשראתה. נתבונן לעומק, גם בזכוכית מגדלת בפרחים ובצמחים שונים, ננסה לנתח את חלקיהם וניצור קומפוזיציה הכוללת גם תיאור מילולי מדוקדק כולל רגשות אישיים כלפי הצמחייה.

 חומרים: פתיחה ביומן ו/או דף המתאים לעבודה במיקס מדיה (240 גר לפחות.
צבעים  מכול סוג שהוא:  רצוי צבעי מים/ עפרונות אקוורל/ גירים מסיסי מים, עט פיילוט / פרמננט דק לכתיבה.  

מספר פרחים וצמחים שאתן אוהבות, סכין עדינה לפירוק הצמחים,זכוכית מגדלת, למעוניינות ניתן גם למצוא איורים בוטניים בפינטרסט וברשת להשראה באמצעות החיפוש botanic illustrations    

מפגש 4:  פרחים בגריזיי 

פרחים בגריזיי

אחת הטכניקות המרכזיות של האמנים על מנת ליצור אשליה של עומק היתה הגריזיי (Grisaille), טכניקה שאפשרה הן איורי הכנה (בעיקר לפרסקות ולציורים גדולי מימדים) והן כתשתית לצבעוניות שתבוא אחר כך והן ליצירות מונו כרומטיות אשר בהן באמצעות גוון אחד או שניים נוצרת אשליה של עומק.

גריזיי מופיע גם בתקרת הקפלה הסיסטינית של מיכאלאנג'לו.

במסענו בסדנה זו ניפגש באופן עבודה זה תוך התבוננות בעבודות מהעבר הרחוק והקרוב. בעבודה עצמה נתנסה בטכניקה תוך היעזרות בתצלומים שחור לבן.

חומרים: דפי רישום איכותיים, (מי שתרצה לשלב עבודה בצבעי מים – נייר מים), עפרונות רישום בעוביים שונים (רצוי HB, 2B, 5B ). עפרונות צבעוניים רצוי בגוונים חום ולבן,  מחדד ומחק, מספר תצלומים במדפסת רצוי שחור לבן של פרחים בהירים מאוד  רצוי פרחים לבנים כמו שושן צחור, כריזנטמות, ורדים, עלים שיש בהם שילוב של בהיר וכהה כמו עלי קיסוס ועוד.  נייר העתקה למי שיש או נייר פרגמנט והמון המון סבלנות.

מי שתרצה תוכל אח"כ גם להוסיף שכבות שקופות של צבעי מים אולם במקרה כזה יש לעבוד על נייר מים מלכתחילה

מפגש 5:  פרחים ואורנמנטיקה

לאורך התרבות ניכר השימוש בדגמים החוזרים על עצמם כסוג של עיטור וקישוט או לחילופין כסמלים תרבותיים ודתיים. הדגמים היו לקוחים במקרים רבים מעולם הצומח כגון עלים, עצים פרחים ועוד. השימוש עשוי להיות דקורטיבי גרידא או כצורת אמנות (מאטיס, גוגן וואן גו=D7) או באמנות בת ימינו לבטא עמדות ביקורתיות ופוליטיות כפי שנראה במפגש הקרוב. במפגש נתנסה ביצירה בהשראת חומרים אלה.

חומרים: מחברת או ניירות לציור במים, שבלונות למי שמעוניינת עם חיתוכים של צמחים, דוגמאות של עיטורי צמחים מתוך: קרמיקות, גזרי נייר, חתיכות בד פרחוניות, טפטים, נייר מתנות- כטוב בעיניכן. צבעי מים/טושים/עפרונות/גירי מים, עיפרון, מחק, מחדד, דבק ומספריים.