הרצאת זום – יעל הרניק תדבר על טכניקות צביעה יפניות מסורתיות, קאטאזומה ואינדיגו, המבוססות על שימוש בחומרים טבעיים וכרוכות בתהליכי ייצור איטיים הדורשים מיומנות גבוהה וזמן רב.
מועד : יום ראשון 7/7/24 בשעה 18:30
עלות: ללא עלות
הרשמה אצל טלי טלמור נייד 052-22095220 או באימייל talmor213@gmail.com
על ההרצאה
ההרצאה תתמקד בטכניקות צביעה יפניות מסורתיות, קאטאזומה ואינדיגו, המבוססות על שימוש בחומרים טבעיים וכרוכות בתהליכי ייצור איטיים הדורשים מיומנות גבוהה וזמן רב. באמצעות היצג של גוף העבודות שיצרתי במהלך תקופת מגוריי בטוקיו, אסביר ואנתח את תהליכי העבודה בשתי הטכניקות הללו מנקודת מבט מערבית עכשווית. בקאטאזומה, הדפוס נוצר על ידי כיסוי סלקטיבי של פני הבד בדבק אורז. הדבק מתקשה וכך מונע מהצבע להתפשט לאזורים המכוסים. לאחר שטיפת הדבק מתגלה הצורה הלא צבועה שהייתה מכוסה עד אז. אינדיגו הוא צבע כחול המופק מעלי צמח ממשפחת הצמחים אינדיגופרה. הצביעה בו נעשית על ידי טבילה. כאשר הבד הספוג נחשף לאוויר מתרחש תהליך חמצון שקושר אותו לבד. הדרך היחידה להגיע לגוון כחול כהה היא על ידי טבילה חוזרת ונשנית
יעל הרניק
יעל הרניק היא מעצבת ואמנית טקסטיל. בעבודתיה היא משלבת בין ידע נרחב בטכניקות טקסטיל מסורתיות ובין פרספקטיבה מודרנית ורגישויות עכשוויות. הרניק היא בוגרת המחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר (2012). לאחר קבלת מלגה יוקרתית מטעם הממשלה היפנית, החלה ללמוד מלאכות צביעה מסורתיות ביפן. בטוקיו השלימה לימודי תואר שני ולימודי דוקטורט באמנות מאוניברסיטת טאמה (2022). במחקר הדוקטורט שלה היא בחנה פרקטיקות של חזרה ושיבוש, ואופנים שבהם עבודה בחומר מגלמת את תפיסת הזמן. את ההיבט הבין-תרבותי בחנה באמצעות מחקר של הצבע הכחול: האינדיגו בתרבות היפנית והתכלת בתרבות היהודית. הרניק היא מרצה במחלקה לעיצוב אופנה בבית הספר לעיצוב של אוניברסיטת חיפה. עבודותיה הוצגו בתערוכות יחיד ובתערוכות קבוצתיות בארץ ובעולם, בין היתר ביפן, צרפת, הולנד ודרום קוריאה, ובארץ בין היתר במוזיאון טיקוטין, מוזיאון ארץ ישראל, הגלריה בגבעת חביבה, בית הנסן ועוד. בימים אלה היא משתתפת בתוכנית הרזידנסי בסדנת ההדפס של מוזיאון פתח תקווה ועובדת לקראת תערוכת יחיד עתידית.
לאתר של יעל הרניק https://www.yaelharnik.com/
קרדיט צילום מסאשי מיקומה
